duminică, 17 februarie 2008

Postul negru - Cui îi este (ne)recomandat postul negru?

Un post negru mai lung de trei zile este bine să fie făcut sub supravegherea unui medic naturist


Cui i se recomanda postul negru
1. Oamenilor sanatosi, pentru care postul reprezinta un mijloc ideal de prevenire a bolii prin dezintoxicarea se se produce în timpul postului. Postul este o modalitate de prelungire a vietii, de intarire a sistemului
imunitar, de confort fizic, sufletesc si spiritual, de evitare a bolilor
civilizatiei, de intârziere a imbatrânirii, de pierdere a kilogramelor in plus (un focar pentru multe boli).

2. Supraponderalii trebuie sa tina de doua ori pe an cure stricte de post de minimum doua saptamâni, alternative cu altele mai scurte, cu sucuri de legume sau ceaiuri de plante.

3. Postul poate fi prelungit pana la vârste inaintate, cu conditia ca persoana in cauza sa fie sanatoasa si sa nu posteasca la batranete pentru intaia oara.

4. Oamenilor aflaţi în situaţii limită şi care au o voinţă puternică, aflaţi în situaţii limită şi care au o motivaţie foarte puternică pentru a ţine post negru

Cui i se interzice postul negru
1. Copiilor si adolescentilor aflati in perioada de crestere (eventual, pot urma o forma mai blânda de post, cu sucuri de legume si fructe, seminte de in etc.)

2. Vârstnicilor, daca sufera de slabiciune de batrânete si nu au mai postit
niciodata.

3. Bolnavilor de Basedow, tuberculoza, boli cronice de stomac, celor aflati in covalescenta, psihopatilor.

4. Pentru femeile gravide si pentru cele care alapteaza,

5. Pentru persoanele cu afectiuni grave,

6. Pentru cele subponderale sau care sufera de anorexie, cu o vitalitate scăzută, hipotensive, cu carenţe grave de minerale şi vitaminePostul negru are, in schimb, efecte pozitive asupra alergicilor, astmaticilor si diabeticilor si poate calma durerile reumatice.