luni, 18 februarie 2008

Postul negru - Obstacole ce pot apărea în timpul postului negru

Obstacole ce pot apărea în timpul postului negru


Adaptarea la post se face în mod gradat.
Dacă ne este mai greu, începem cu o jumătate de zi în care nu mâncăm nimic, dar bem apă. Apoi mărim treptat perioada, până ajungem să ţinem post complet până seara, apoi până a doua zi dimineaţa. În cazul în care simţim efecte neplăcute la nivelul tubului digestiv (greaţă, gust rău în gură, aciditate, fermentaţii etc.) metoda de purificare prin vomă terapeutică (VAMANA DHAUTI) ne poate ajuta să le eliminăm rapid.

Oamenii ar trebui să ia în seamă eficienţa uriaşă a consecvenţei şi rezonanţei aprofundate prin repetarea regulată, care face ca postul de o zi, repetat fără excepţie în fiecare săptămână, timp de luni şi chiar ani de zile, să fie de zeci de ori mai util decât un post de mai multe zile realizat neregulat.

PICĂTURA DE APĂ CARE CADE CONSTANT ÎN ACELAŞI LOC POATE STRĂPUNGE ÎN TIMP CHIAR ŞI PIATRA, PE CÂND UN JET DE APĂ CHIAR FOARTE PUTERNIC, DAR SPORADIC, NU LASĂ NICI O URMĂ.

Postul total este un post de sanatate in adevaratul sens al cuvantului si inseamna abtinerea obligatorie de la mancare, dar cu un consum sporit de lichide. Cine vrea sa il tina, dar trage cu ochiul la frigider, mai bine sa nu se apuce de el, fiindca pierde vremea degeaba. Teama ca in aceasta perioada foamea ar putea deveni chinuitoare este neintemeiata. Sigur ca in primele 2-3 zile se instaleaza o senzatie de foame, pentru ca intreg organismul este supus unor modificari, el fiind obligat sa se readapteze. Dar dupa aceea, senzatia aceasta de foame cedeaza treptat, treptat. Din acest motiv, este recomandabil ca regimul de post sa dureze cel putin 5-7 zile, caci abia dupa aceasta perioada se ajunge la eliminarea totala a reziduurilor si la dezintoxicarea temeinica. Persoanelor care tin acest post pentru prima oara, li se recomanda o cura cu post total, de minimum 5-7 zile! Ideale ar fi insa 1-2 saptamani. O adevarata vacanta pentru toate organele din interiorul corpului nostru.

Niciun comentariu: