joi, 14 februarie 2008

Postul negru - Regulile postului negru

REGULILE POSTULUI NEGRU


"Adevăratul post stă nu numai în istovirea trupului, ci şi în a da celui flămând bucata pe care ai vrea tu însuţi s-o mănânci: Fericiţi cei flămânzi, că aceia se vor sătura (Mt. 5,6)" (Sfântul Serafim de Sarov)


- Postul cu o durată mai mare de 3 zile se ţine sub supravegherea unei persoane competente

- Durata unei zile de post este de la ora 0 la ora 24


- Nu mancati absolut nimic solid!

- Consumul de lichide - Pentru a se evita deshidratarea corpului şi apariţia blocajului renal, prin circuitul apei în corp, pentru a putea face faţă procesului de eliminare, organismul are nevoie de o cantitate mare de lichid. Apa este un bun transportator de toxine si de reziduuri si, de asemenea, un bun dizolvant. Si, in plus, combate senzatia de foame. Respectati cu strictete consumul de lichide. Apa trebuie să fie pură, de fântână sau de izvor. Se poate bea şi apă minerală îmbuteliată, dar fără a fi îmbunătăţită cu dioxid de carbon. Beti mult! ÎN TIMPUL ZILEI SE BEAU OBLIGATORIU MINIM 1-1,5 LITRI DE APĂ PE ZI.

- În timpul postului negru ţinut pentru vindecarea cancerului şi a altor afecţiuni grave se va consuma APĂ DISTILATĂ.

- Înainte de a fi consumată, apa poate fi energizată prin folosirea cănilor magnetice, a piramidei sau prin simpla expunere la soare.

- Lichidele se beau încet, în linişte, înghiţitură cu înghiţitură, ca şi când am savura-o, preluând astfel energiile purificatoare şi vitalizante pe care apa le vehiculează.

- S-a remarcat că apa călduţă este mai bună în posturile lungi decât apa rece.

- Pentru bautorii de cafea este permis, din cand in cand, ceaiul negru (sau verde).

- Renuntati la tot ce-a devenit obisnuinta si nu este absolut necesar, in special la alcool, tutun, cafea, dulciuri de orice fel, guma de mestecat etc.

- Nu luati alte medicamente in afara de cele homeopatice!

- Stimulati-va excretiile! Goliti-va regulat intestinul.

- Nu staţi în pat, nu se zace în pat!

- Eforturile fizice şi intelectuale este bine să alterneze cu momentele de repaus şi odihnă

- Detasati-va de viata obisnuita de zi cu zi! (Ideal ar fi sa va luati pentru post o vacanta.) Gasiti-va hobby-uri, cititi literatura constructiva, ascultati muzica, dansati, hoinariti. Fara presiuni, fara termene fixe, evitand categoric supararile si stresul. Multa miscare usoara, sport de placere, drumetii, plimbari. Aerul proaspat si apa rece sunt o adevarata binefacere.

- Dormiţi pana ce va treziti singuri si va simtiti refacuti. Intindeti-va din toate incheieturile, apoi faceti gimnastica in fata ferestrei deschise sau afara, in aer liber.

- Clisma de dimineata
Trebuie facuta temeinic, pe intreaga durata a curei: se umple irigatorul cu apa calduta, se adauga cateva picaturi de glicerina, apoi - intinsi pe marginea cazii (cu un prosop sub spate) sau pe podeaua din baie - ne introducem lichidul in intestin. Dupa ce intreaga cantitate de apa a fost resorbita, scoatem canula irigatorului si incercam sa pastram lichidul in intestin minimum 10 minute, dupa care il evacuam. Dupa folosire, vasul si canula trebuie curatate perfect.


CONSUMUL DE LICHIDE DIMINEAŢA: 1-2 cesti cu ceai de plante preprat sub forma de infuzie (la alegere). Se bea cu inghitituri mici.
Se poate face o planificare a ceaiurilor:
- in prima zi - ceai pentru rinichi si vezica urinară,
- a doua zi - ceai pentru ficat si vezica biliara,
- a treia zi - ceai pentru curatarea sângelui.
Celor cu probleme de circulatie li se recomanda ceaiul de rozmarin.
Se poate lua si 1 lingurita de miere (lasata sa se topeasca incet in gura) - pentru alimentarea cu glucoza a creierului.

CONSUMUL DE LICHIDE ÎNAINTE DE MASĂ: apa minerala saraca in acid carbonic si sare. Se bea cât de multa, mai ales când se instaleaza senzatia de foame. Beti de cate ori simtiti ca vi se face foame! Mâncati zilnic cate o lingurita de miere, de preferinta dimineata sau dupa-amiaza.

CONSUMUL DE LICHIDE LA PRÂNZ: 1-2 cesti cu supa fierbinte de zarzavat. Supa se strecoara si se manânca doar zeama (zarzavatul se arunca), lingura cu lingura, savurand-o in liniste. Dar e nevoie sa puneti masa asa cum se cuvine: cu servetele, cu un buchetel de flori (eventual) si sa va dedicati prânzului, "mestecand" efectiv zeama: presând-o de cerul gurii, mutând-o dintr-o parte in alta a cavitatii bucale. Simtiti-i gustul, adaugati - la nevoie - putin ardei iute, inghititi-o constient. De fapt, pe intreg parcursul curei, totul se face constient sau macar ceva mai constient decat inainte.
O ceasca cu ceai - rotunjeste "prânzul".


CONSUMUL DE LICHIDE DUPĂ-AMIAZA: Beti din nou apa minerala, mai cu seama cand va chinuie senzatia de foame.



DUPĂ-AMIAZA ar trebui dedicata odihnei - ascultati muzica, cititi, visati... Si daca totusi lucrati, evitati stresul, supararea, suprasolicitarea etc.

CONSUMUL DE LICHIDE SEARA: 1 ceasca cu supa fierbinte de zarzavat - pe care o "mestecati" exact ca la pranz, in voie si temeinic si 1 ceasca cu ceai de plante, imediat dupa supa. Nu uitati, inghititura dupa inghititura! Si daca mai tarziu vi se mai face sete (sau foame), beti din nou apa minerala. Culcarea se face intre orele 21-22.

SEARA: gimnastica la fereastra deschisa, cu o toaleta atenta, inclusiv a cavitatii bucale, cu un dormitor bine aerisit si cu sosete in picioare, pentru ca temperatura corpului scade usor. Atentie ca picioarele sa fie calde! Nu strica nici o baie (de picioare) cu apa rece sau din ce in ce mai calda. Încercati sa va relaxati si sa adormiti cat mai comod.

- Perioada de somn va începe cel târziu la ora 22:30


COMPRESA PE FICAT ajuta la eliminarea toxinelor si va creeaza o stare de bine, de liniste si de caldura şi se poate aplica dupa-amiaza sau seara. Compresa pe ficat se face cu 2 stergare de in, care sa acopere zona superioara a abdomenului, in special a ficatului, un prosop mai mare si o buiota (sticla cu apa fierbinte). Unul din stergare se inmoaie in apa rece (daca sunteti caldurosi), respectiv in apa calda (daca sunteti frigurosi), se stoarce, se aplica pe zona respectiva si se acopera cu stergarul uscat. Peste acesta se aseaza buiota si peste ea se intinde prosopul, cu marginile laterale bagate sub spatele dvs. Stati culcati cel putin 1/2 de ora. Ficatul lucreaza acum la turatie maxima, caldura stimuleaza procesele de metabolism, iar datorita pozitiei culcate, irigarea cu sânge a ficatului creste cu pâna la 40%, produsele de descompunere ajung in sânge si de aceea va simtiti ceva mai obositi, mai greoi si poate si depresivi! Ficatul - ca si vezica biliara - are mult de-a face cu dispozitia in care va aflaţi.


Metodele de amplificare a energiilor vitale şi de purificare sunt extrem de binevenite în timpul postului negru:
1. metoda respiraţiei complete,
2. metoda expunerii corpului la aerul proaspăt,
3. metoda purificării nasului,
4. metoda curăţirii limbii,
5. clismele,
6. procedeul de purificare stomacală cu ajutorul apei,
7. duşurile cu apă rece,
8. băile cu plante,
9. baia scurtă în apele de munte,
10. rostogolirea prin rouă,
11. mersul cu picioarele goale pe iarba udă
12. băile în mare
13. procedeul de purificare a întregului tub digestiv (Shank Prakshalana)
14. nudismul – expunerea corpului gol la soare
15. reculegerea în natură
16. urinoterapia

Niciun comentariu: